ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΛΕΚΟΥ ΒΟΥΝΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

15/05/2019

 
Φίλες και φίλοι συνδημότες και συνδημότισσες, έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα.

Ο λαός να κάνει την πραγματική διαφορά, και η διαφορά αυτή θα γίνει αν στηρίξουμε και εκλέξουμε δημοτική αρχή και  περισσότερους δημοτικούς σύμβουλους με τη Λαϊκή Συσπείρωση που έχει σήμα το κόκκινο γαρίφαλο. Όχι τυχαία. Το κόκκινο γαρίφαλο είναι το σύμβολο των αγώνων και  των θυσιών, και ο τόπος μας έχει πολλούς τέτοιους αγώνες και θυσίες στη Σπάρτη, στα χωριά του Πάρνωνα και του Ταΰγετου όπως: η Τρύπη, οι Σουστιάνοι, η Λογγάστρα,  η Βορδόνια, η Αράχωβα, η Άρνα, η Ζούπαινα κ.λπ.

Ο συνδυασμός μας αποτελείται από αγωνιστές του λαϊκού κινήματος που  όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα συντέλεσαν στην οργάνωση της πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας μας, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βαρβαρότητα που δέχεται.

Ο λαός μας παρακολουθεί με αηδία αυτά που συμβαίνουν με αποχωρήσεις και προσχωρήσεις ανάμεσα στους συνδυασμούς των άλλων δυνάμεων. Δεν ξέρουμε πλέον ποιοι είναι κεντροδεξιοί ποιοι  είναι  κεντροαριστεροί που μέσα στα ψηφοδέλτια τους φιγουράρουν ακροδεξιά μπουμπούκια ψαρεύοντας ψήφους στα βρομόνερα της Ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές.

Ο καθένας καταλαβαίνει πως όλες αυτές οι δυνάμεις λειτουργούν ως «συγκοινωνούντα δοχεία». Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα πάρει την καρέκλα του δημαρχείου.

Ζήσαμε και τον τάχα μου αριστερό αντιμνημονιακό  δήμαρχο, και νυν εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έκανε την διαφορά. Και τι είδαμε; Μια από τα ίδια και χειρότερα. Εγκαταλειμμένα τα χωριά και οι συνοικίες στην τύχη τους.

Και τώρα τελευταία πριν τις εκλογές ζούμε τακτικές Μαυρογιαλούρου που προκαλούν θυμηδία και σαρκασμό. Αυτές τις λέει ο λαός μας προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις.

Πέντε χρόνια οι πόρτες του δημαρχείου ήταν κλειστές για τα μεγάλα προβλήματα των δημοτών, απόρροια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης των μνημονίων και των κυβερνήσεων τους. Αυτά τα προβλήματα δεν ήρθαν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καμιά κουβέντα για τις ελλείψεις  στην χρηματοδότηση του δήμου και τις περικοπές της τάξης του 60% αλλά ευχαριστίες στην κυβέρνηση για τα δήθεν πολλά λεφτά που έδωσε. Παλιότερα πολέμιος και τώρα υπέρμαχος των Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα.

·         Για μικροοφειλές έθεσε σε εφαρμογή τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και απειλεί  με πλειστηριασμούς ακινήτων,

·         Αποδέχεται μια ακόμα φορολεηλασία που επιβάλει η κυβέρνηση Σύριζα, το χαράτσι στο νερό με το λεγόμενο “περιβαλλοντικό τέλος”,

·         Βγάζει λάδι την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το κεφάλαιο λέγοντας ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, λες και ότι τα προβλήματα πέφτουν από τον ουρανό. Λοιπόν και χρώμα έχουν και κόμμα έχουν. Είναι τα τρία μνημόνια που ψήφισαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ορθάνοιχτες ήταν όμως οι πόρτες του Δημαρχείου στρωμένες με κόκκινα χαλιά και στάση προσοχής στον εκπρόσωπο του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, πρέσβη κ.Παϊατ,  που μακέλεψαν και διαμέλισαν τα Βαλκάνια και συνεχίζουν την βρόμικη δουλειά σε Βαλκάνια, Ουκρανία, Συρία, Βενεζουέλα και αλλού. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα διαχρονικά εγκλήματα του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα.

 Όπως επίσης και την πραγματοποίηση τού κατά παραγγελία συνεδρίου της υποτιθέμενης Σπαρτιατικό Ισραηλινής φιλίας που τάχα χρονολογείται από το 2300 πχ, συνεδρίου προπαγάνδισης και ξεπλύματος του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ που κατέχει παράνομα Παλαιστινιακά εδάφη και δολοφονεί μικρά παιδιά. Σε αυτή την κατεύθυνση πλήρη στήριξη βρήκε ο κ. Βαλιώτης και από τις άλλες παρατάξεις: Κουμουνδούρου, Αργειτάκου και Αλεξάκου. Η μόνη που κατήγγειλε αυτό το ψευδεπίγραφο συνέδριο ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση.   

Φίλες και φίλοι, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για εμάς το κύριο είναι η αλλαγή της πολιτικής που υποστηρίχθηκε από την Δημοτική Αρχή. Και αυτό δεν θα επιτευχθεί με τους άλλους υποψήφιους. Θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική.  Ο κ. Δούκας είναι στέλεχος πολυεθνικών και έχει διατελέσει υπουργός της Ν.Δ. με γνωστή πορεία, ο κ. Αργειτάκος στέλεχος της Ν.Δ., άρα να αφήσουνε τα περί ανεξαρτησίας λες και προέρχονται από παρθενογένεση. Φορούν την προβιά του ανεξάρτητου για να κρύψουν την πολιτική τους ταυτότητα. Κρύβει κανείς αυτό για το οποίο ντρέπεται ή δυσκολεύεται να το υπερασπιστεί γιατί είναι αντιλαϊκό.

Όλοι έχουν κομματική ένταξη. Στην πλειοψηφία τους είναι δοκιμασμένοι αφού είχαν θέση ευθύνης σε προηγούμενες δημοτικές αρχές και κυβερνητικές θέσεις.

Για εμάς :

·         κρίνεται αν θα ανοίξει ο δρόμος για μια δημοτική αρχή συμπαραστάτη του λαού μας, αποκούμπι στις ανάγκες του.

·         Κρίνεται αν θα συνεχίζουμε να ζούμε τη σύγχρονη βαρβαρότητα που επέβαλαν ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

·         Κρίνεται αν θα αφήσουμε τους κλακαδόρους, κυβερνητικούς και μη των νόμων Καλλικράτη και Κλεισθένη 1 να μας φορτώνουν νέα βάρη, φόρους και τέλη. Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους οι μεγαλοστομίες και οι δημαγωγίες περί τεράστιων έργων και μεγαλεπήβολων προγραμμάτων όλων των «ανεξάρτητων» μνηστήρων του δημαρχιακού θώκου.

Η λαϊκή συσπείρωση ξεκαθαρίζει ότι στις εκλογές ζητάει την ψήφο του Λαού για να υπηρετήσει:

τον εργάτη, τον μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο, τον συνταξιούχο, τον μικρομεσαίο επαγγελματία, τον νέο και τη νέα, τις γυναίκες, όλους αυτούς που υποφέρουν από τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο.

 

ΔΕΝ ανακαλύπτουμε τώρα, προεκλογικά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λαός. Χρόνια είμαστε στους δρόμους του αγώνα, για αυτό μέσα στο δήμο είμαστε η μοναδική πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε μια δημοτική αρχή που αποδείχτηκε άξιος εφαρμοστής της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Φίλες και Φίλοι, δεν θα καταθέσουμε και εμείς ένα πρόγραμμα όπως κάνουν οι άλλο και την άλλη μέρα το ξεχνούν.

 

Θα σας καταθέσουμε δέσμευση για αγώνα για πολύ συγκεκριμένους άξονες οι οποίοι αποτελούν και βάση για τα περαιτέρω:

 

Διεκδικούμε:

·         Κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου.

·         Εξασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζομένων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ώστε να σταματήσει κάθε ανταποδοτική υπηρεσία προς τους δημότες.

·         Απόδοση όλων των παρακρατηθέντων Πόρων που οφείλει το Κράτος στο Δήμο.

·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και ΟΧΙ μεταφορά του ως έσοδο του Δήμου.

·         Στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες.

·         Ανάκτηση όλων των απωλειών των εργαζομένων

·         Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου «Καλλικράτης» και «Κλεισθένης» που αναγκάζει τους Δήμους να λειτουργούν με επιχειρηματική δραστηριότητα.

·         Δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Διαλογή στην πηγή.

·         Χώροι Ελεγχόμενης  Υγειονομικής Ταφής που θα οριστούν με επιστημονικά κριτήρια.

·         Σύγχρονη αναβαθμισμένη και στεγασμένη λαϊκή αγορά

·         Άμεση κατασκευή του φράγματος της Κελεφίνας.

 

Αγωνιζόμαστε για:

 

·         Δίχρονη Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

·         Σχολεία με σύγχρονες κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις που τηρούν τους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς

·         Αύξηση των χρημάτων για τις Σχολικές Επιτροπές και χρηματοδότησή τους αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·         Δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και επαρκής στελέχωση για την ορθή λειτουργία των ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

·         Στελέχωση του Νοσοκομείου σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και ιατρικό προσωπικό.

·         Ουσιαστική αναβάθμιση και πλήρη στελέχωση των Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας.

·         Διεκδίκηση κονδυλίων (από Κράτος, Περιφέρεια, Προγράμματα της ΕΕ) για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και των δημοτικών κτιρίων και την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, κονδύλια για αντιπυρική προστασία

·         Προώθηση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού από το Δήμο δωρεάν

·         Πολιτισμός ως κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα.

 

Δεσμευόμαστε  για:

 

·         Μείωση δημοτικών τελών στην κατοικία, το μικρό εμπορικό κατάστημα, στις πολύτεκνες οικογένειες, στα ΑΜΕΑ και στους μακροχρόνια άνεργους.

·         Καμιά παραχώρηση Δημοτικής γης σε ιδιώτες

·         Κανένας πλειστηριασμός  για κατοικίες και μικρά καταστήματα του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο

 

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια, να μην αφήσουμε σπίτι εργάτη, ανέργου, φτωχού αυτοαπασχολούμενου που δεν θα πάμε θαρρετά να ζητήσουμε την ψήφο του.

Αφήστε τις τσουκνίδες που μας έχουν ματώσει και πιάστε το γαρίφαλο και βάλτε το στην κάλπη.

Αυτή είναι η εγγύηση για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.  

 

Θα νικήσουμε !!!!